• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Dit ga je leren:

Maak kennis met de Nederlandse Gebarentaal.
Leer 35 verschillende zinnen in het NGT.
Stel jezelf voor in het NGT.
Leer flexibel en toegankelijk met instructielessen.

Krijg een gratis introductie in de Nederlandse Gebarentaal

In Nederland zijn er al veel mensen die de Nederlandse Gebarentaal spreken. Lijkt het je leuk om gratis iets te leren zeggen in deze taal? Dan is deze gratis introductie geschikt voor jou. Je leert namelijk hoe jij jezelf kan gaan voorstellen in gebarentaal. Op deze manier kan jij de volgende keer in gebarentaal een simpel gesprek hebben. Op deze manier leer je ook op een toegankelijke manier hoe gebarentaal werkt.

 

Waarom de Nederlandse Gebarentaal?

De Nederlandse Gebarentaal is in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Er zijn ondertussen al veel mensen die slechthorend of doof zijn. De gebarentaal is voor velen dan ook dé manier om toch een gesprek te kunnen voeren. Ook vinden veel mensen het heel leuk om deze unieke vaardigheid te leren. Nu heb jij ook de kans om dat te gaan doen en dat volledig gratis.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die meer wilt leren over de Nederlandse Gebarentaal. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, waar je vandaan komt of waar je woont. Taal is voor iedereen en communicatie is voor iedereen belangrijk. Ga daarom gratis aan de slag met deze cursus en ontdek hoe interessant het is om deze taal te leren. Jouw vrienden, familie of kennissen zullen het stuk voor stuk leuk vinden om te zien dat jij iets in gebarentaal kan zeggen.

 

De complete cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Deze korte introductiecursus in het NGT is de perfecte manier voor jou om kennis te maken met gebarentaal. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen om de volledige cursus te volgen. In de CURSUS NEDERLANDSE GEBARENTAAL ga je aan de slag met alle verschillende onderdelen van deze taal.

 

Ga gratis aan de slag en leer het NGT!

Over de instructeur

Profielfoto

1.2.Communicate

Tom Uittenbogert is een professionele leerkracht. Hij geeft de taallessen aan groepen sinds 1998, online taallessen sinds 2010 en verzorgt coaching aan cursisten/studenten. Lees meer - www.1-2-communicate.com

Bekijk meer cursussen van 1.2.Communicate →

Cursusoverzicht

Cursusinhoud
Introductie 00:02:00
Wat ga je leren in deze cursus 00:02:00
Een kort verhaal over kennismaking 00:02:00
15 voorbeeldzinnen Kennismaking 00:04:00
20 voorbeeldzinnen 00:04:00
Een kort verhaal over kennismaken 00:02:00
Vijf vragen in NGT 00:03:00
Lexicon: De basis vingerspelling en woorden 00:07:00
Toets kennismaken met gebarentaal Onbeperkt
Afsluiting 00:02:00

Reviews

5

5
3 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 5

  Hele leuke manier om kennis te maken met gebarentaal. heb de NGT cursus al besteld en kan niet wachten om daar mee te starten!!!

 2. Op herhaling

  5

  Vele jaren geleden een inleidende cursus gebarentaal gevolgd. Mijn zoon is doof. Hij is in St.-Michielsgestel naar school gegaan. Daar werden de kinderen geleerd te spreken en spraak afzien. Achteraf gezien: jammer! Hij woont inmiddels al enkele jaren samen met zijn vriendin, die eveneens doof is. Zij is bij Effatha naar school gegaan. Met mijn zoon steeds verbaal gecommuniceerd.

  Veel van hun vrienden en kennissen zijn doof en gebaren dus onder elkaar. Ik wil graag ook met hun communiceren en blijven communiceren. Een inleidende cursus zonder de dagelijkse praktijk blijkt onvoldoende te zijn. Net als alle talen moet ook gebarentaal regelmatig gebruikt worden. Ik mis veel tijdens mijn bezoekjes en vooral ook als er vrienden en kennissen over de vloer zijn.

  Bovendien worden zij binnenkort de ouders van een zoon. Uiteraard zal dan daar thuis veel gecommuniceerd worden in gebarentaal. En ik wil uiteraard graag meedoen en ook met mijn kleinzoon communiceren. In welke taal dan ook.

  Gelet op mijn leeftijd (74) zal ik me dagelijks moeten bekwamen en ook dagelijks blijven oefenen. Dat laatste is belangrijk om wat vaardigheid te krijgen en daardoor spontaner te kunnen communiceren. Een schriftelijke cursus lijkt me daarom zeer geschikt.

  Dus ik zie uit naar de cursus en veronderstel dat het effect groot zal zijn.

 3. Van NMG naar NGT

  5

  Een korte maar duidelijke cursus welke ik nu heb afgerond met een certificaat.
  Het afzien is en blijft even lastig omdat ik de NMG (Nederland met ondersteuning
  van gebarentaal) dat is iets anders maar het voordeel is wel dat je het snel begrijpt.
  Nu op 63 jarige leeftijd wil ik alsnog 4 jaar de NGT lerarenopleiding studeren in Utrecht (HU)
  Hopelijk kan ik als oudere persoon nog lang meedraaien als docent in de Nederlandse gebarentaal.

  Het is en blijft een aanrader voor iedereen die wil tolken of docent wil worden.

  Succes allemaal.

top
© 2024 1.2.Communicate - Powered by Maatos