• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Leer de Nederlandse Gebarentaal spreken (NGT)

Ga in deze cursus aan de slag met het leren van de gebarentaal. In deze online cursus leer je op een interactieve wijze met oefeningen en instructievideo’s NGT spreken. Deze cursus is geschikt voor iedereen, dus ook mensen die nooit eerder iets gedaan hebben met deze taal. Ben je dus een beginner of wil je jouw kennis even opfrissen? Dan is deze cursus echt wat voor jou. Je gaat de belangrijkste gebaren leren en leert korte gesprekken te voeren en te begrijpen.

 

Wat is de Nederlandse Gebarentaal?

De Nederlandse Gebarentaal (NGT) is de natuurlijke taal van prelinguale dove mensen in een land. Elk land met een dovengemeenschap heeft zijn eigen taal. Gebarentalen zijn namelijk niet afgeleid van gesproken talen, maar hebben zich net als gesproken taal spontaan ontwikkeld, waardoor bijvoorbeeld een eigen grammatica is ontstaan en er per regio eigen dialecten bestaan.
Net als bij gesproken talen, kunnen dove mensen uit het ene land dus niet vanzelfsprekend communiceren met dove mensen uit een ander land, omdat ze elkaars taal niet begrijpen.

 

Voor wie is deze cursus?

Deze gebarentaalcursus is voor beginners. Heb je dus nog nooit Nederlandse Gebarentaal (NGT) geleerd? Of wél, maar in een heel ver verleden? Of heb je niet veel tijd om een taal te leren? Gebruik dan deze cursus om eraan te beginnen. Je hoeft geen gebaren kennen, we beginnen namelijk vanaf de basis.

 

Wat gaan we leren?

In deze opleiding Nederlandse Gebarentaal (NGT) gaan we de basis leren. We beginnen daarom met hoe je jezelf kunt voorstellen. Daarna volgen familie, gezinssamenstelling en vrienden. Kleding en kleuren, dagen, maanden en seizoenen, en nog veel meer. Hier en daar wordt er ook wat grammatica behandeld, maar het belangrijkste is dat we de taal oefenen. Ook het afzien van de Nederlandse Gebarentaal komt aan bod. We sluiten af met een toets.

 

Hoe gaan we Nederlandse Gebarentaal leren?

Van het begin tot het einde van de cursus oefenen we in de Nederlandse Gebarentaal, niet in gesproken Nederlands. Klinkt dat moeilijk? Probeer dan eens de gratis video’s. Het klinkt namelijk veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Zo zal jouw Nederlandse Gebarentaal snel verbeteren en wordt de Nederlandse Gebarentaal les één en al oefening. Je leert in deze cursus van de experts van 1.2.Communicate!

 

Wat kun je na het volgen van deze cursus

 Beter Nederlandse Gebarentaal begrijpen.

 Veel Nederlandse gebaren gebruiken.

 Betere vaardigheden hebben.

 Jezelf voorstellen in de Nederlandse Gebarentaal.

 Werkwoorden kunnen vervoegen.

 Landen en nationaliteiten benoemen.

 Gevoelens en meningen uiten.

 Verschillende transportmiddelen gebruiken.

 Verschillende landen en steden gebaren gebruiken.

 

Elk thema hoofdstuk bevat:

 het doelvocabulaire.

 een kort verhaal in het NGT.

 vijftien voorbeeldzinnen in NGT.

twintig voorbeeldzinnen in NGT.

 een opdracht: Gebaar in de NGT.

 het afzien van de NGT  (vragen en meerkeuzevragen).

de test.

Bij elke zin ziet u een filmpje waarop een presentator de zin voordoet in Nederlandse gebarentaal, dit kunt u nagebaren. Dit kunt u zo vaak herhalen als u wilt.

 

Bekijk hier de cursus Nederlands met Gebaren, als je meer wilt lezen over NmG.

Over de instructeur

Profielfoto

Tom Uittenbogert-Oomen

Tom Uittenbogert is een professionele leerkracht. Hij geeft de taallessen aan groepen sinds 1998, online taallessen sinds 2010 en verzorgt coaching aan cursisten/studenten. Lees meer - www.1-2-communicate.com

Bekijk meer cursussen van Tom Uittenbogert-Oomen →

Cursusoverzicht

Thema 12: Schoolvakken
12.1 – Lexicon 00:03:00
12.2 – Een kort verhaal over schoolvakken (NGT) 00:01:00
12.3 – 15 voorbeeldzinnen (NGT) 00:03:00
12.4 – 20 voorbeeldzinnen (NGT) 00:03:00
12.5 – Afzien van het verhaal (NGT) 00:02:00
12.6a – Afzien van de NGT – Vijf vragen 00:01:00
12.6b – Meerkeuzevragen Onbeperkt

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste die er een schrijft.

top
© 2024 1.2.Communicate - Powered by Maatos