• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Het gebarentaal alfabet leren,hoe doe je dat?

Tom Uittenbogert-Oomen
  | 
14 oktober 2022
Het alfabet in gebarentaal is de start voor meer kennis over deze universele taal. Over heel de wereld zijn er doven en slechthorende, die dankzij deze taal toch kunnen converseren. Hoe meer mensen gebarentaal leren, des te kleiner de kloof wordt voor deze groep doven en slechthorende. De beste manier om gebarentaal te leren, is door te starten met het alfabet. Lees gauw verder om meer te weten te komen over het gebarentaal alfabet en hoe je deze het beste kunt leren.

Wat is het gebarentaal alfabet?
Net als bij het standaard alfabet, heeft het gebarentaal alfabet een gebaar voor iedere letter. Wanneer je het gebarentaal alfabet kent, kun je dus ieder woord middels de letters duidelijk maken. Het is daarom van groot belang om dit alfabet eigen te maken. Je kunt er woorden letter voor letter mee spellen, maar ook bijvoorbeeld jouw eigen naam mee uitbeelden. Het is ideaal tijdens conversaties in gebarentaal wanneer je de uitbeelding van een woord niet kent. Je kunt jezelf dan toch duidelijk maken door het woord te spellen met het gebarentaal alfabet.

Hoe leer je het gebarentaal alfabet?

Hoe heb je het alfabet geleerd? Vrijwel niemand kan zich werkelijk nog herinneren hoe ze de letters van het alfabet hebben geleerd. Door middel van herhaling en uitvoering leer je vanzelf het alfabet. Dit gaat natuurlijk al kleuter op taalkundig gebied een stuk sneller en natuurlijker, dan op latere leeftijd, maar hetzelfde principe geldt voor het gebarentaal alfabet. Door de letters stuk voor stuk te oefenen en veel te herhalen heb je het vanzelf onder de knië.

Lees meer

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Het gebarentaal alfabet leren,hoe doe je dat?"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 1.2.Communicate - Powered by Maatos