• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Gebarentaal cursus, de meeste universele taal

Tom Uittenbogert-Oomen
  | 
21 juli 2022

Tegenwoordig is het volgen van een cursus gebarentaal een van de hoogste prioriteiten voor sommige professionals en de bevolking in het algemeen. Nieuwe tendensen in het denken wijzen op een progressieve inspanning, vooral van de kant van de nieuwe generaties, om de integratie van alle groepen in de samenleving te bevorderen.

In Nederland zijn er ongeveer 1,5 miljoen mensen met een gehoorstoornis en hun integratie wordt bevorderd door de inspanningen van hun families, leraren en andere groepen die gebarentaal leren om de communicatie te bevorderen.

Wat is gebarentaal?

Gebarentaal is een vorm van communicatieve gebarenuitdrukking en visuele waarneming, waarmee mensen met beperkingen op auditief en fonetisch gebied een communicatiekanaal tot stand kunnen brengen, zowel onderling als met andere mensen die deze taal wel kennen.

Het belang van het volgen van een cursus gebarentaal

Zoals hierboven vermeld, is het leren van gebarentaal een eenvoudige taak die het integratieniveau van de bevolking kan helpen verhogen. Het huidige doel is om deze complementaire taal al op jonge leeftijd in het onderwijs te introduceren.

De mensen die gewoonlijk kiezen voor een cursus gebarentaal zijn diegenen die een nauwe dagelijkse relatie hebben met mensen die lijden aan een gehoorbeperking. Families of goede vrienden besluiten om de communicatie en het samenleven met deze mensen te vergemakkelijken door een gemeenschappelijke taal te leren.

Er zijn echter al veel beroepsbeoefenaars die besluiten om het onderwijs door middel van een gebarentaalcursus in hun opleiding te integreren. In dit verband krijgen de beroepsbeoefenaren die belast zijn met het verlenen van openbare diensten en die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de bevolking in het algemeen, een bijzonder belang.

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

1 Reacties op "Gebarentaal cursus, de meeste universele taal"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 1.2.Communicate - Powered by Maatos